Vraag nu een offerte aan: 06 23101985

Keuringen

Keuren waarom en door wie laat ik het doen?

Allereerst waarom moet de machines en gereedschappen gekeurd worden?

In De Arbo-Wet Is Sinds 1998 Een Artikel Opgenomen Dat Preventieve Veiligheid Bij Machines En Apparaten Moet Bewerkstellingen. De Zogenaamde “Richtlijn Arbeidsmiddelen”. Daarmee Is Het Periodiek Keuren Van Machines En Apparaten Wettelijk Verplicht Geworden.

Niet keuren is beboetbaar: normbedrag € 900 per machine of apparaat.
Verzekeringsmaatschappijen kunnen het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen.

Door wie laat ik de wettelijke verplichte keuringen uitvoeren ?

Binnen Veruur Service Yerseke hebben wij een eigen keurmeester die zich ieder jaar bij laat scholen en ook VOL-VCA gecertificeerd is en dus bewust is van veilig werken. Wij keuren de arbeidsmiddelen zowel bij u op locatie als in onze werkplaats.

De keurmeester is gecertificeerd voor de volgende keuringen uit te mogen uit voeren. Wij voeren wel niet alle keuringen uit gezien wij hier niet de juiste apparatuur of middelen voor tot onze beschikking hebben.

– NEN 3140 Elektrische arbeidsmiddelen

– NEN 1004 Rolsteigers ( aluminium )

– NEN 2484 Ladders en trappen ( aluminium )

– NEN 818 Hijsmiddelen ( alleen visuele inspectie geen trekproeven )

– NEN 341 Valbeveiligingsmiddelen (allen visuele controle geen eventuele trekproeven )

– EN361 Valbeveiligingsmiddelen ( alleen visuele controle geen eventuele trekproeven )

– EN363 Valbeveiligingsmiddelen ( alleen visuele controle geen eventuele trekproeven )

– Ook keuren wij trilplaten en motorzagen en kettingzagen ( alleen visueel wat volgens de normen verplicht is )

Hoe verloopt een keuring ?

Een keuring van een apparaat of machine verloopt altijd via een vast stappenplan waar wij ons aan vasthouden. We registreren alvorens wij beginnen met de keuring alle gegevens van het te keuren object.  Hierna volgt een visuele inspectie op zichtbare schade en gebreken welke bij een eerste beoordeling opvallen. Na de eerste korte inspectie gaan we het arbeidsmiddel keuren op de normen waarvoor het gebruikt dient te worden. Denk hierbij aan lekstroom door een kabelbreuk of bij een ladder, trap of rolsteiger een gebroken lasnaad of vervorming. Is dit alles goed zal de keurmeester zijn handtekeing zetten en de goedkeuringsticker plakken. Eventuele gebreken proberen wij ter plaatse te verhelpen ( indien mogelijk) lees hierover meer in de volgende paragraaf.

Wie repareert het apparaat of de machine als er een defect word geconstateerd ?

Alle reparaties die binnen het kunnen van de keurmeester liggen zullen worden uitgevoerd. Als de leverancier heeft aangegeven dat er niet door derden aan gewerkt mag worden zullen wij de machine voor u opsturen en deze na reparatie aan u teruggeven. Eventueel hebben wij voor de periode dat u zonder zit een vervangend apparaat of machine ter beschikking. Als het apparaat of de machine niet meer te reparen valt zal hierover met de klant in overleg beslist worden wat er verder mee gaat gebeuren en of er eventueel nieuwe machine`s geleverd moeten worden. Reparaties proberen wij zoveel mogelijk in onze werkplaats uit te voeren omdat de omstandigheden daar optimaal zijn en alle standaard spullen zoals snoeren op voorraad liggen. Is het 1 enkele machine proberen wij dit op locatie uit te voeren.

Wat zij de kosten van deze keuringen en wat krijg ik ervoor terug ?

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid te keuren apparaten of machines. Wij berekenen bij een reistijd langer dan 30min standaard een kleine toeslag.

De machine word na keuring altijd voorzien van een keuringsticker en ook ontvangt u een keuringrapport van de gekeurde machines met een compleet overzicht van wat er goedgekeurd en wat er eventueel afgekeurd is. Wij kunnen als het nog niet is gebeurd de machines ook eventueel graveren of labelen of met speciale stift voorzien van een kenmerk welke door de Inspectie SZW ( voorheen arbeidsinspectie ) verplicht is gesteld. Dit om het  keuringrapport wat bij de machine hoort aan elkaar te kunnen matchen tijdens een controle.

Wat gebeurd er met iets wat afgekeurd is ?

In overleg word het geen wat afgekeurd is door ons vernietigd of u dient zelf te zorgen voor de vernietiging hiervan. Het gebruik van een afgekeurd apparaat of machine kan u op een boete komen te staan van ongeveer 900 euro per arbeidsmiddel. Voorkom dit en vernietig dus alles wat afgekeurd is.

Vragen ?

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend een offerte voor uw keuringen neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar per mail of per telefoon. Ons mailadres is keuringen@verhuurserviceyerseke.n en het telefoon nummer is 06-23101985 ( op werkdagen van 07:30 tot 21:30 en op zaterdag van 08:00 tot 17:00)


Andere pagina’s in deze categorie 

  • Nieuw bij ons
  • Wordt verwacht
  • Keuringen
  • Bezorgkosten
  • Opzetten / afbreken

  • Prijzen zijn exclusief brandstof, slijp- en slijtagekosten, BTW, transport en accessoires en toebehoren
    Wij reageren binnen 24 uur en bij spoed kunt u bellen naar 06-23101985.


    2018 Verhuurserviceyerseke.nl - Verhuurt van alles en nog wat | Vraag een offerte aan | Algemene voorwaarden